Thursday, November 12, 2015

6 DIYs για να το δωμάτιο του ξενοδοχείου σου!

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στο blog της trivago, checkin.trivago.gr

Όταν επιλέγεις το δωμάτιο του ξενοδοχείου σου έχεις κατά νου να το χρησιμοποιήσεις μόνο λειτουργικά, σωστά; Δες το διαφορετικά, νιώσε άνετα με το χώρο που σε φιλοξενεί και γνώρισε μέσα στο πλαίσια τού δωματίου σου ένα κομμάτι της κουλτούρας του τόπου που επισκέπτεσαι. Εστίασε στα ενδιαφέροντά σου και με βάση αυτό που σε εμπνέει στο μέρος που βρίσκεσαι, βρες την ευκαιρία και ανάπτυξέ τα! Ακολούθησε τα παρακάτω DIYs (Do It Yourself = Κάν'το Μόνος σου)  και μετέτρεψε την παραμονή στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σου σε ένα ξεχωριστό κομμάτι της εμπειρίας του ταξιδιού σου.  





 Δημιούργησε έναν προβολέα

Μπορεί να ακουστεί φιλόδοξο, αλλά με τα σωστά σύνεργα μπορείς να μετατρέψεις το δωμάτιο του ξενοδοχείου σου σε κάμερα obscura! Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι κουτιά από χαρτόνι, κολλητική ταινία και ψαλίδι. Το πρώτο στάδιο και το πιο χρονοβόρο μπλοκάρει όλο το φως από την είσοδο της αίθουσας. Κάλυψε τα παράθυρα με χαρτόνι και τοποθέτησε πετσέτες στις ρωγμές κάτω από τις πόρτες. Είσαι σε πλεονεκτική θέση αν το δωμάτιο του ξενοδοχείου σου διαθέτει κουρτίνες συσκότισης. Για το δεύτερο και τελικό στάδιο, δημιούργησε μια τρύπα στο χαρτόνι, κάπου στο κέντρο του παραθύρου και voila. Θα βλέπεις σε πραγματικό χρόνο να κυλά η ζωντανή ροή του έξω κόσμου μέσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σου! Μείνε στο Hôtel des Champs-Elysées και ακολούθησε τα βήματα του Ανρί Καρτιέ Μπρεσόν για τη σύλληψη ρομαντικών σκηνών της ζωής του Παρισιού. 

DIY δωματιο ξενοδοχειου

Εμφάνισε τα φιλμ σου

Είσαι λάτρης της παλιάς μεθόδου εμφάνισης φωτογραφιών και λατρεύεις την αναλογική φωτογραφία; Αν ναι, τότε δημιούργησε το δικό σου σκοτεινό θάλαμο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σου. Τα μπάνια χρησιμοποιούνται συνήθως ως darkrooms και το καλύτερο μπάνιο είναι εκείνο που είναι αμυδρά φωτισμένο και βρίσκεται σε …σπηλιά! Δεν είναι λίγα τα ξενοδοχεία που έχουν χτιστεί  σε σπηλιές και για καλή σου τύχη συχνά θα τα βρεις στους πιο γραφικούς προορισμούς. Μεταξύ άλλων ξενοδοχείων μέσα σε σπηλιά που εμφανίζονται στην trivago είναι το Koza Cave στο Göreme, στην καρδιά της Τουρκίας, και το Cuevas El Guindas στην Baza, στη νότια Ισπανία. Κι επειδή δε θα ήθελες να περάσεις όλο σου το χρόνο με χημικές ουσίες που θα πρέπει να αφήσεις πίσω, σου προτείνουμε την εναλλακτική τεχνική της εμφάνισης με καφέ και σόδα. Θα χρειαστείς αλεσμένο καφέ, σόδα πλυσίματος, σκόνη βιταμίνης C, έναν κουβά και μια δεξαμενή εμφάνισης. Για τη μέθοδο, ακολούθησε τις οδηγίες που θα βρεις στο wikiHow

DIY δωματιο ξενοδοχειου

Γράψτε ένα Μυθιστόρημα

Σε ενέπνευσαν τα κορυφαία ξενοδοχεία με συγγραφική υπογραφή που σου παρουσιάσαμε εδώ; Τότε ξεκίνησε τη μελέτη του χαρακτήρα του συγγραφέα που στιγμάτισε με το όνομα του τα σημαντικά αυτά ξενοδοχεία κι άσε την πέννα του δικού σου χεριού να κυλήσει ομαλά στο χαρτί καθώς «εισπνέεις» έμπνευση από το γύρω χώρο. Αν αποζητάς λίγη ακόμα τροφή για το μυθιστόρημά σου, μετακινήσου στο λόμπι του ξενοδοχείου, εκεί ίσως να βρίσκονται οι χαρακτήρες του βιβλίου σου!

DIY δωματιο ξενοδοχειου  

Καλλιέργησε το φυτό σου

Όταν επιλέγεις να περάσεις αρκετές ημέρες σε ένα μέρος, έχεις τη δυνατότητα να ζήσεις με τον τρόπο και τους ρυθμούς των ντόπιων. Αν είσαι φυσιολάτρης, τότε θα λατρέψεις αυτή την πρόταση: Επισκέψου έναν κήπο και μάθε για την τοπική χλωρίδα της περιοχής. Προμηθεύσου με ένα βλαστό και δες το να αναπτύσσεται κατά την περίοδο της παραμονής σου. Σου προτείνουμε το μπαμπού, καθώς αναπτύσσεται με εξαιρετικά ταχύ ρυθμό. Επιλέξε «πράσινα» ξενοδοχεία για να έχεις την ευκαιρία να καλλιεργήσεις το δικό σου φυτό στο μπαλκόνι του δωματίου ή στη βεράντα του ξενοδοχείου - βρες τη λίστα μας εδώ. Αν θέλεις να εξελίξεις ακόμα περισσότερο την οικολογική αποστολή σου, μη μείνεις μόνο σε ένα φυτό, μείνε στο ξενοδοχείο Greenhost Boutique Hotel και καλλιέργησε ολόκληρη αυλή! Ακόμα κι αν στον έλεγχο του αεροδρομίου δε σου επιτρέψουν να πάρεις μαζί σου αυτό το μοναδικό σουβενίρ, μπορείς πάντα να το δωρίσεις σε κάποιον που γνώρισες και σε βοήθησε κατά τη διαμονή σου.

DIY δωματιο ξενοδοχειου  

Φτιάξε ένα γλυκό

Αν είσαι ο τύπος που του αρέσει να τρώει αποκλειστικά σε εστιατόρια κατά τη διάρκεια των διακοπών, τότε αυτή η δραστηριότητα δεν είναι για σένα. Αν πάλι σε ενθουσιάσε το άρθρο με τα δωμάτια των ξενοδοχείων που θα σε μετατρεψουν σε σεφ, τότε διάβασε με προσοχή παρακάτω: Πάρε τους δρόμους ένα Σάββάτο πρωί και βρες μια από τις υπαίθριες αγορές με τα φρέσκα τοπικά προϊοντα. Γέμισε το καλάθι σου με τα απαραίτητα υλικά, επίστρεψε στο δωμάτιο σου και βάλε μπρος την αποστολή «Η τοπική μου λιχουδιά». Θα λατρέψεις την αγορά φρούτων «Borough» στο Λονδίνου, όπου θα χάθεις ανάμεσα στα φρέσκα υλικά και στο πλήθος. Δοκίμασε αυτή την εύκολη συνταγή για cheesecake φράουλα που δε χρειάζεται καν ψήσιμο (μπορείς να αντικαταστήσεις τη φράουλα με οποιοδήποτε άλλο νόστιμο φρούτο εποχής).

DIY δωματιο ξενοδοχειου

Φτιάξε το λικέρ σου

Σε ενθουσιάζει το σπιτικό λικέρ που απολαμβάνεις κάθε φορά που επισκέπτεσαι εκείνη την αγαπημένη θεία; Σκέφτηκες ποτέ να δημιουργήσεις το δικό σου; Κι όμως μπορείς - το μόνο που χρειάζεται είναι διάθεση και έμπνευση! Και που καλύτερα για να εμπνευστείς και να αφεθείς σε μια δημιουργική ζάλη από την ηλιόλουστη Νότια Ιταλία; Τα λεμόνια «Σορέντο» προέρχονται από τη Νότια Ιταλία και χρησιμοποιούνται στην αυθεντική συνταγή του Limoncello. Θα βρεις τόνους νωπών λεμονιών στην αγορά Ballaro στο Παλέρμο. Μείνε σε ένα ξενοδοχείο κοντα στην Piazza Borsa και φτιάξε το δικό σου λικέρ λεμόνι, χρησιμοποιώντας την πανεύκολη, μόλις τεσσάρων συστατικών συνταγή Giada De Laurentiis. DIY δωματιο ξενοδοχειου 
* Κανένα χαλί, μίνι μπαρ ή μοκέτα δεν καταστράφηκε για τη δημιουργία αυτού του άρθρου.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...